Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
poddawane jest ono czyszczeniu i selekcji, a następnie prażone w specjalnych palarniach. Prażenie jest niezwykle istotnym etapem przetwórstwa: decyduje o smaku i aromacie oraz pogłębia barwę gotowego wyrobu.
...uzyskujemy miazgę...
Nadepnie ziarno jest odtłuszczane, mieszane i rozdrabniane na miazgę. Jeśli miazga przeznaczona jest do produkcji kakao, wyciska się z niej tłuszcz kakaowy. To, co pozostaje - kuch kakaowy poddaje się kolejnemu mieleniu osiągając ostateczną postać - kakao rozpuszczalne. Dla uzyskania z miazgi czekolady, należy poddać ją procesowi uszlachetniania. Miazgę miesza się z innymi składnikami aż osiągnie konsystencje wyrobionego ciasta. Ta masa czekoladowa jest następnie przepuszczana przez serie walców, dzięki czemu staje się cienka
poddawane jest ono czyszczeniu i selekcji, a następnie prażone w specjalnych palarniach. Prażenie jest niezwykle istotnym etapem przetwórstwa: decyduje o smaku i aromacie oraz pogłębia barwę gotowego wyrobu.<br>...uzyskujemy miazgę...<br>Nadepnie ziarno jest odtłuszczane, mieszane i rozdrabniane na miazgę. Jeśli miazga przeznaczona jest do produkcji kakao, wyciska się z niej tłuszcz kakaowy. To, co pozostaje - &lt;foreign&gt;kuch&lt;/&gt; kakaowy poddaje się kolejnemu mieleniu osiągając ostateczną postać - kakao rozpuszczalne. Dla uzyskania z miazgi czekolady, należy poddać ją procesowi uszlachetniania. Miazgę miesza się z innymi składnikami aż osiągnie konsystencje wyrobionego ciasta. Ta masa czekoladowa jest następnie przepuszczana przez serie walców, dzięki czemu staje się cienka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego