Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sodą. Jeśli będzie zbyt gęste, możesz dodać 2-3 łyżki stołowe wody i dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed pieczeniem rozwałkuj ciasto dość cienko, nakłuj widelcem i okrągłą foremką lub używając szklanki, wytnij krążki.
Rozgrzej piekarnik do temperatury około 240oC. Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej krążki ciasta. Upiecz do lekkiego zrumienienia i pozostaw na blasze.
Z białek, cukru pudru i cukru waniliowego ubij mikserem sztywną pianę. Szprycą cukierniczą wyciśnij pianę na krążki ciasteczek, środki pozostawiając wolne. Jeszcze raz na chwilę wstaw ciasteczka do piekarnika, aż piana
sodą. Jeśli będzie zbyt gęste, możesz dodać 2-3 łyżki stołowe wody i dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed pieczeniem rozwałkuj ciasto dość cienko, nakłuj widelcem i okrągłą foremką lub używając szklanki, wytnij krążki.<br>Rozgrzej piekarnik do temperatury około 240oC. Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej krążki ciasta. Upiecz do lekkiego zrumienienia i pozostaw na blasze.<br>Z białek, cukru pudru i cukru waniliowego ubij mikserem sztywną pianę. Szprycą cukierniczą wyciśnij pianę na krążki ciasteczek, środki pozostawiając wolne. Jeszcze raz na chwilę wstaw ciasteczka do piekarnika, aż piana
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego