Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i pozostawić na ogniu 8 do 10 minut, nie gotując. Łosoś jest gotowy, gdy ości daj się lekko wyjąć. Sos w proszku wymieszać z winem, zagotować mieszając, zdjąć z ognia i roztopić w nim masło. Żółtka i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby ubić na krem w wysokiej misce i wymieszać z sosem. Podać łososi z sosem, ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką i słodko-kwaśną sałatką z ogórków.

Deser Tiramisu
Składniki:

Krem:
Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na kogiel-mogiel. Gdy już będą utarte na gładka masę, dodać stopniowo mascarpone i dalej ubijać na gładką
i pozostawić na ogniu 8 do 10 minut, nie gotując. Łosoś jest gotowy, gdy ości daj się lekko wyjąć. Sos w proszku wymieszać z winem, zagotować mieszając, zdjąć z ognia i roztopić w nim masło. Żółtka i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby i 4 łyżki gorącego wywaru z ryby ubić na krem w wysokiej misce i wymieszać z sosem. Podać łososi z sosem, ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką i słodko-kwaśną sałatką z ogórków.<br>&lt;gap&gt;<br>Deser Tiramisu<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Krem:<br>Utrzeć mikserem żółtka z cukrem na kogiel-mogiel. Gdy już będą utarte na gładka masę, dodać stopniowo mascarpone i dalej ubijać na gładką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego