Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
foremek, na każdej babeczce ułożyć piramidkę z bakalii i kandyzowanych owoców, ozdobić polewą z białej czekolady.
Gwiazda ze śmietany
Składniki:

Biszkopty ułożyć ścisło n dnie formy w kształcie gwiazdy, esencję herbacianą posłodzić, wymieszać z 2 łyżkami aromatycznego alkoholu, nasączyć biszkopty, żelatynę zalać małą ilością wody, rozpuścić, kremówkę schłodzić w lodówce, ubijać, dodając stopniowo rozpuszczoną żelatynę, wymieszać z rozdrobnionymi kandyzowanymi owocami, wyłożyć n biszkopty, wstawić do lodówki, przyrządzić galaretkę, dodając 1,5 szklanki wody, ostudzić, tężejącą zalać kremówkę, ozdobić, zastudzić.
Piernik z marcepanem
Składniki:

Zrumienić 2 łyżki cukru, zalać piwem, dodać miód, resztę cukru gotować 5 min, dodać przyprawy, wymieszać, ostudzić, połączyć
foremek, na każdej babeczce ułożyć piramidkę z bakalii i kandyzowanych owoców, ozdobić polewą z białej czekolady.<br>Gwiazda ze śmietany<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Biszkopty ułożyć ścisło n dnie formy w kształcie gwiazdy, esencję herbacianą posłodzić, wymieszać z 2 łyżkami aromatycznego alkoholu, nasączyć biszkopty, żelatynę zalać małą ilością wody, rozpuścić, kremówkę schłodzić w lodówce, ubijać, dodając stopniowo rozpuszczoną żelatynę, wymieszać z rozdrobnionymi kandyzowanymi owocami, wyłożyć n biszkopty, wstawić do lodówki, przyrządzić galaretkę, dodając 1,5 szklanki wody, ostudzić, tężejącą zalać kremówkę, ozdobić, zastudzić.<br>Piernik z marcepanem<br>Składniki: <br>&lt;gap&gt;<br>Zrumienić 2 łyżki cukru, zalać piwem, dodać miód, resztę cukru gotować 5 min, dodać przyprawy, wymieszać, ostudzić, połączyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego