Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżeczką proszku do pieczenia GELLWE, 1/4 łyżeczki soli oraz 3/4 kostki masła.
Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić 4 jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać 5 łyżek gorącego mleka, dodać 1 opakowanie cukru wanilinowego GELLWE i 1/2 łyżeczki aromatu rumowego. Stopniowo dodawać mąkę z masłem, ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170oC około 550 min. Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy.
Babkę posypać pudrem połączonym z cukrem wanilinowym GELLWE.
Składniki: środek spulchniający, kwaśny węglan sodowy, mąka pszenna, regulator kwasowości: pirofosforan dwusodowy. Zawartość opakowania wystarcza na 1 kg mąki.
Najlepiej spożyć
łyżeczką proszku do pieczenia &lt;name type="org"&gt;GELLWE&lt;/&gt;, 1/4 łyżeczki soli oraz 3/4 kostki masła.<br>Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić 4 jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać 5 łyżek gorącego mleka, dodać 1 opakowanie cukru wanilinowego &lt;name type="org"&gt;GELLWE&lt;/&gt; i 1/2 łyżeczki aromatu rumowego. Stopniowo dodawać mąkę z masłem, ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170oC około 550 min. Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy.<br>Babkę posypać pudrem połączonym z cukrem wanilinowym &lt;name type="org"&gt;GELLWE&lt;/&gt;.<br>Składniki: środek spulchniający, kwaśny węglan sodowy, mąka pszenna, regulator kwasowości: pirofosforan dwusodowy. Zawartość opakowania wystarcza na 1 kg mąki.<br>Najlepiej spożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego