Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
każdemu zmienia się gust, staje się bardziej wyczulony na niuanse, zapachy, inaczej odczuwa. Człowiek otwarty kulinarnie jest otwarty w ogóle: na nowe trendy, możliwości, na wszystko, co może zdarzyć się w życiu.
Bardzo kształcące są podróże. Byli z Maćkiem pod Niceą w Le Moulin de Mougins, restauracji Rogera Verge, który uchodzi za największego z żyjących kuchmistrzów. - Na deser był mus czekoladowy z sosem herbacianym. Genialny! Jeszcze teraz czuję jego zapach. Ale pozostałe dania nas rozczarowały. Sala pełna ludzi, wszędzie słychać ochy i achy. Wyszła do gości madame Verge pytać o wrażenia i, niestety, musieliśmy jej powiedzieć, że potrawy nie spełniły jednak
każdemu zmienia się gust, staje się bardziej wyczulony na niuanse, zapachy, inaczej odczuwa. Człowiek otwarty kulinarnie jest otwarty w ogóle: na nowe trendy, możliwości, na wszystko, co może zdarzyć się w życiu. <br>Bardzo kształcące są podróże. Byli z Maćkiem pod Niceą w Le Moulin de Mougins, restauracji Rogera Verge, który uchodzi za największego z żyjących kuchmistrzów. - Na deser był mus czekoladowy z sosem herbacianym. Genialny! Jeszcze teraz czuję jego zapach. Ale pozostałe dania nas rozczarowały. Sala pełna ludzi, wszędzie słychać &lt;orig&gt;ochy i achy&lt;/&gt;. Wyszła do gości madame Verge pytać o wrażenia i, niestety, musieliśmy jej powiedzieć, że potrawy nie spełniły jednak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego