Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
sytuacji meteorologicznej: wiatr wschodni o prędkości 1-2 m/s, równowaga atmosfery - stała (stan 6).
Wyniki terenowych oznaczeń intensywności zapachu w smudze zanieczyszczeń, wykonane w tej sytuacji meteorologicznej, były w przybliżeniu zgodne z prognozą, co potwierdza poprawność wyznaczonego wskaźnika emisji odorantów.
10.5. Cukrownie
10.5.1. Informacje ogólne
Zapachowa uciążliwość cukrowni nie ogranicza się do okresu kampanii cukrowniczej (zwykle IV kwartał roku). Główną jej przyczyną poza kampanią jest beztlenowa fermentacja biomasy pozostającej po odzyskaniu cukru. Stopień uciążliwości zależy przede wszystkim od technicznych rozwiązań dotyczących gospodarki wodno-ściekowej oraz zagospodarowania wysłodków. Technologia wymaga zużywania bardzo dużych ilości wody.
Buraki cukrowe zawierają
sytuacji meteorologicznej: wiatr wschodni o prędkości 1-2 m/s, równowaga atmosfery - stała (stan 6).<br>Wyniki terenowych oznaczeń intensywności zapachu w smudze zanieczyszczeń, wykonane w tej sytuacji meteorologicznej, były w przybliżeniu zgodne z prognozą, co potwierdza poprawność wyznaczonego wskaźnika emisji odorantów.<br>&lt;tit&gt;10.5. Cukrownie&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;10.5.1. Informacje ogólne&lt;/&gt;<br>Zapachowa uciążliwość cukrowni nie ogranicza się do okresu kampanii cukrowniczej (zwykle IV kwartał roku). Główną jej przyczyną poza kampanią jest beztlenowa fermentacja biomasy pozostającej po odzyskaniu cukru. Stopień uciążliwości zależy przede wszystkim od technicznych rozwiązań dotyczących gospodarki wodno-ściekowej oraz zagospodarowania wysłodków. Technologia wymaga zużywania bardzo dużych ilości wody.<br>Buraki cukrowe zawierają
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego