1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej śmietany, 8 okrągłych biszkoptów, 2 łyżki kakao <name type="org">Wedla</>, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, wydrążone wiśnie, orzechy laskowe, posiekane migdały.<br>Wykonanie:<br>Czekoladę rozpuścić i gdy nieco ostygnie, dodać masło i dokładnie wymieszać. Biszkopty zetrzeć na tarce i wymieszać z czekoladą. Z masy czekoladowej uformować kulki. Część obtoczyć w kakao, część w orzechach lub migdałach. Inne nadziać wiśnią lub orzechem laskowym. W wersji dla dorosłych do mas czekoladowej można dodać rum. Tak przygotowane cukierki wstawić do lodówki na co najmniej 20 minut.<br>Czekolada i wino<br>Smakoszom wytrawnego wina polecamy zagryzać je gorzką czekoladą. Znawcy twierdzą