Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej śmietany, 8 okrągłych biszkoptów, 2 łyżki kakao Wedla, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, wydrążone wiśnie, orzechy laskowe, posiekane migdały.
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić i gdy nieco ostygnie, dodać masło i dokładnie wymieszać. Biszkopty zetrzeć na tarce i wymieszać z czekoladą. Z masy czekoladowej uformować kulki. Część obtoczyć w kakao, część w orzechach lub migdałach. Inne nadziać wiśnią lub orzechem laskowym. W wersji dla dorosłych do mas czekoladowej można dodać rum. Tak przygotowane cukierki wstawić do lodówki na co najmniej 20 minut.
Czekolada i wino
Smakoszom wytrawnego wina polecamy zagryzać je gorzką czekoladą. Znawcy twierdzą
1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej śmietany, 8 okrągłych biszkoptów, 2 łyżki kakao &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, wydrążone wiśnie, orzechy laskowe, posiekane migdały.<br>Wykonanie:<br>Czekoladę rozpuścić i gdy nieco ostygnie, dodać masło i dokładnie wymieszać. Biszkopty zetrzeć na tarce i wymieszać z czekoladą. Z masy czekoladowej uformować kulki. Część obtoczyć w kakao, część w orzechach lub migdałach. Inne nadziać wiśnią lub orzechem laskowym. W wersji dla dorosłych do mas czekoladowej można dodać rum. Tak przygotowane cukierki wstawić do lodówki na co najmniej 20 minut.<br>Czekolada i wino<br>Smakoszom wytrawnego wina polecamy zagryzać je gorzką czekoladą. Znawcy twierdzą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego