Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza
SOS
1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru
Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić, włożyć goździki, zagotować. Płynem zalać kuskus. Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał
miodu, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka rumu, 2 łyżki płatków migdałowych, 1/2 łyżeczki utłuczonych goździków, sól; do przybrania: 1 pomarańcza<br>SOS<br>1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru<br>Jabłko umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić, włożyć goździki, zagotować. Płynem zalać kuskus. Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego