Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
orz przyprawą do bigosu.
DUŻO: WITAMINY C, ŻELAZA
Dobra rada!
Po przyrządzeniu bigos warto schłodzić, zmrozić, a potem raz jeszcze zagotować. Będzie wtedy najlepszy. Wegetarianie zamiast mięsa mogą użyć kostki sojowej, która świetnie je zastępuje.
Fasolka po bretońsku
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:

Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. W czasie gotowania fasoli zeszklić na tłuszczu pokrojoną w krążki cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę i boczek, lekko podrumienić.
Następnie do fasoli, z której należy dobrze odparować wywar, dodać kiełbasę z cebulą, przecier pomidorowy lub keczup. Doprawić do smaku, zagotować. można dodać puszkę czerwonej fasoli.
Dobra rada
orz przyprawą do bigosu.<br>DUŻO: WITAMINY C, ŻELAZA<br>Dobra rada!<br>Po przyrządzeniu bigos warto schłodzić, zmrozić, a potem raz jeszcze zagotować. Będzie wtedy najlepszy. Wegetarianie zamiast mięsa mogą użyć kostki sojowej, która świetnie je zastępuje.<br>Fasolka po bretońsku<br>SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Fasolę namoczyć w letniej wodzie poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. W czasie gotowania fasoli zeszklić na tłuszczu pokrojoną w krążki cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę i boczek, lekko podrumienić.<br>Następnie do fasoli, z której należy dobrze odparować wywar, dodać kiełbasę z cebulą, przecier pomidorowy lub keczup. Doprawić do smaku, zagotować. można dodać puszkę czerwonej fasoli.<br>Dobra rada
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego