Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
specjały

PRZEPISY Z JABŁKAMI

JABŁKA NADZIEWANE SAŁATKĄ ŚLEDZIOWĄ

4 jabłka (45 dag), 1 łyżka soku z cytryny; do przybrania: kilka listków natki pietruszki

NADZIENIE

3 oczyszczone filety śledziowe (15 dag), 1/2 puszki czerwonej fasoli (15 dag), 1 jajko ugotowane na twardo, 1 czerwona cebula (5 dag), 1 ogórek kiszony (10 dag), 1 łyżka natki pietruszki, po szczypcie cząbru i estragonu, sól, pieprz

SOS

1/2 szklanki majonezu, 1 łyżka jogurtu, 1/2 łyżeczki łagodnej musztardy
Jabłka umyć i ściąć wierzchołki. Owoce wydrążyć, pozostawiając cienkie ścianki (miąższ odłożyć). Brzegi jabłek
specjały&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;PRZEPISY Z JABŁKAMI&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;JABŁKA NADZIEWANE SAŁATKĄ ŚLEDZIOWĄ&lt;/&gt;<br><br>4 jabłka (45 dag), 1 łyżka soku z cytryny; do przybrania: kilka listków natki pietruszki<br><br>&lt;tit&gt;NADZIENIE&lt;/&gt;<br><br> 3 oczyszczone filety śledziowe (15 dag), 1/2 puszki czerwonej fasoli (15 dag), 1 jajko ugotowane na twardo, 1 czerwona cebula (5 dag), 1 ogórek kiszony (10 dag), 1 łyżka natki pietruszki, po szczypcie cząbru i estragonu, sól, pieprz<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>1/2 szklanki majonezu, 1 łyżka jogurtu, 1/2 łyżeczki łagodnej musztardy<br>Jabłka umyć i ściąć wierzchołki. Owoce wydrążyć, pozostawiając cienkie ścianki (miąższ odłożyć). Brzegi jabłek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego