Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 21.11
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i przyprawami (...) nadziej na rożen ubitą masę figową (...).
Kiedy pieczeń będzie dobrze upieczona, ponacinaj ją z obu stron wzdłuż rożna. Zrób z tego ładne kawałki, powtykaj pozłacane albo farbowane migdały i podawaj". Taką pieczeń można serwować jako dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów: Jeana Bertona, Jeana Genevois
i dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i przyprawami (...) nadziej na rożen ubitą masę figową (...).<br>Kiedy pieczeń będzie dobrze upieczona, ponacinaj ją z obu stron wzdłuż rożna. Zrób z tego ładne kawałki, powtykaj pozłacane albo farbowane migdały i podawaj". Taką pieczeń można serwować jako dodatek lub deser. Pościć, ale z umiarem. Kiedy jakaś bigotka ze zgrozą poczęła wymawiać św.Teresie z Avila nadmierne delektowanie się spożywanym właśnie daniem, ta krótko odparła: "Kiedy modlitwa, to modlitwa, kiedy kuropatwa, to kuropatwa!". Dla wszystkich chcących poznać tajniki dziczyzny bardzo cennym przewodnikiem będzie wydana przez Twój Styl "Kuchnia myśliwska" trójki Francuzów: Jeana Bertona, Jeana Genevois
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego