Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 46
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
kilka dni za wcześnie. Charakterystyczny zapaszek wielokrotnie odgrzewanych kości jak wyrzut sumienia kucharza unosił się nad mym talerzem i nie była to bynajmniej dla niego okoliczność łagodząca. Po drugie, żeberka w miodzie mają mieć kolor złoty, a ich wierzch musi być chrupiący, jak skórka świeżego chleba. Niestety, maź, w której utytłano owe świńskie żebra, przypominała gumę arabską i to tę pośledniejszego gatunku.
Szkolenie kelnerów, które można by przeprowadzić jeszcze w tym roku podatkowym i odliczyć od niemałych, przypuszczam, zysków właścicieli "Primavery", powinno obejmować przede wszystkim punkt: Zależność temperatury drugiego dania od pomyślunku kelnera. Mówiąc prościej, kelnerzy po to mają rozum i
kilka dni za wcześnie. Charakterystyczny zapaszek wielokrotnie odgrzewanych kości jak wyrzut sumienia kucharza unosił się nad mym talerzem i nie była to bynajmniej dla niego okoliczność łagodząca. Po drugie, żeberka w miodzie mają mieć kolor złoty, a ich wierzch musi być chrupiący, jak skórka świeżego chleba. Niestety, maź, w której utytłano owe świńskie żebra, przypominała gumę arabską i to tę pośledniejszego gatunku.<br>Szkolenie kelnerów, które można by przeprowadzić jeszcze w tym roku podatkowym i odliczyć od niemałych, przypuszczam, zysków właścicieli "Primavery", powinno obejmować przede wszystkim punkt: Zależność temperatury drugiego dania od pomyślunku kelnera. Mówiąc prościej, kelnerzy po to mają rozum i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego