Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Po lumache, bucatini, farfalle lepiej wybrać się do supermarketu (największy wybór makaronów ma włoska sieć Bomi). Kupując, pamiętajmy, ze najlepsze na pastę są makarony produkowane we Włoszech lub na włoskiej licencji.
Sery, które pasują do pasty
1. Mozarella - ser podpuszczkowy niedojrzewający, z mleka bawolic lub krów. Biały, elastyczny, bardzo delikatny w smaku, zazwyczaj uformowany jest w kule o wadze od 22,5 do 45 dag, które przechowuje się w maślance lub solance.
2. Gorgonzola - miękki, wilgotny i bardzo aromatyczny niebieski ser pleśniowy.
3. Ricotta - biały ser wyrabiany z serwatki powstałej przy wywarzniu mozzarelli z krowiego mleka. Obecnie we Włoszech wytwarza się
Po lumache, bucatini, farfalle lepiej wybrać się do supermarketu (największy wybór makaronów ma włoska sieć Bomi). Kupując, pamiętajmy, ze najlepsze na pastę są makarony produkowane we Włoszech lub na włoskiej licencji.<br>Sery, które pasują do pasty<br>1. Mozarella - ser podpuszczkowy niedojrzewający, z mleka bawolic lub krów. Biały, elastyczny, bardzo delikatny w smaku, zazwyczaj uformowany jest w kule o wadze od 22,5 do 45 dag, które przechowuje się w maślance lub solance.<br>2. Gorgonzola - miękki, wilgotny i bardzo aromatyczny niebieski ser pleśniowy.<br>3. Ricotta - biały ser wyrabiany z serwatki powstałej przy wywarzniu mozzarelli z krowiego mleka. Obecnie we Włoszech wytwarza się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego