kostkę 1 x 1 cm, oprószyć mąką, podsmażyć na mocno rozgrzanej oliwie, dodać obrane ze skory i pokrojone w kostkę pomidory, posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotować na małym ogniu kilka minut.<br>Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlać sos pomidorowy (przepis - patrz <name type="prod">lumache</> al pomodoro).<br>Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową na durszlak, osączyć, ułożyć na warstwie sosu, nadziać przygotowanym farszem, posypać parmezanem.<br>Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 220&730;C (najlepiej postawić naczynie na górnej półce i włączyć grill) do chwili, aż ser się rozpuści (nie dłużej niż 5 min).<br><gap><br><name type="prod">Cannelloni</> di