Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zawiera dużo tłuszczu i zmielone bardzo trudno rozpuszcza się w płynach. Odkrycie metody produkcji beztłuszczowego proszku kakaowego stało się krokiem milowym w przemyśle czekoladowym. W 1828 roku opatentowano wydajną prasę hydrauliczną do oddzielania tłuszczu od kakao dzięki czemu możliwe stało się produkowanie kakao w proszku.
Czekolada z mlekiem
Tak popularna w dzisiejszych czasach mleczna czekolada została wymyślona w Szwajcarii w 1879 roku. Była efektem współpracy dwóch cukierników, którzy wpadli na pomysł zmieszania mleka w proszku z czekoladą.
Czekolada z tartą bulką?
Nie tylko!
XIX wiek zadziwiał niezwykłymi kompozycjami smakowymi. Popularne były na przykład takie rodzaje czekolady jak: turyńska (kakao, cukier, prażona tarta bułka
zawiera dużo tłuszczu i zmielone bardzo trudno rozpuszcza się w płynach. Odkrycie metody produkcji beztłuszczowego proszku kakaowego stało się krokiem milowym w przemyśle czekoladowym. W 1828 roku opatentowano wydajną prasę hydrauliczną do oddzielania tłuszczu od kakao dzięki czemu możliwe stało się produkowanie kakao w proszku.<br>Czekolada z mlekiem<br>Tak popularna w dzisiejszych czasach mleczna czekolada została wymyślona w Szwajcarii w 1879 roku. Była efektem współpracy dwóch cukierników, którzy wpadli na pomysł zmieszania mleka w proszku z czekoladą.<br>Czekolada z tartą bulką?<br>Nie tylko!<br>XIX wiek zadziwiał niezwykłymi kompozycjami smakowymi. Popularne były na przykład takie rodzaje czekolady jak: turyńska (kakao, cukier, prażona tarta bułka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego