Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 43
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
metrach kwadratowych było wszystko, co potrzebne jest do stworzenia hotelu, pensjonatu, kawiarni lub restauracji. Swoje produkty prezentowały największe polskie firmy specjalizujące się w tej dziedzinie.
Oprócz podstawowego wyposażenia hotelowego - mebli, łazienek, zasłon, tapet, farb - pokazano w Zakopanem najnowocześniejsze kuchnie i wszystko, co z gastronomią się wiąże. Była to niewątpliwie najbardziej widowiskowa część imprezy, tym bardziej, że poparta pokazami. Dzięki temu pierwsze zakopiańskie targi kusiły nie tylko wzrok, ale i podniebienie. Można było skosztować słodkości, dań z grilla, specjałów kuchni włoskiej, francuskiej i naszej, podhalańskiej. Niewątpliwą zaletą zakopiańskich targów była możliwość poznania w praktyce działania skomplikowanych urządzeń gastronomicznych. Aż wierzyć się nie
metrach kwadratowych było wszystko, co potrzebne jest do stworzenia hotelu, pensjonatu, kawiarni lub restauracji. Swoje produkty prezentowały największe polskie firmy specjalizujące się w tej dziedzinie.<br>Oprócz podstawowego wyposażenia hotelowego - mebli, łazienek, zasłon, tapet, farb - pokazano w Zakopanem najnowocześniejsze kuchnie i wszystko, co z gastronomią się wiąże. Była to niewątpliwie najbardziej widowiskowa część imprezy, tym bardziej, że poparta pokazami. Dzięki temu pierwsze zakopiańskie targi kusiły nie tylko wzrok, ale i podniebienie. Można było skosztować słodkości, dań z grilla, specjałów kuchni włoskiej, francuskiej i naszej, podhalańskiej. Niewątpliwą zaletą zakopiańskich targów była możliwość poznania w praktyce działania skomplikowanych urządzeń gastronomicznych. Aż wierzyć się nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego