Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1 marchewka,
2 łyżki stołowe groszku
200 g żółtego sera,
1 jajko,
sól,
pieprz,
olej
Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.
Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.
Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną
1 marchewka,<br>2 łyżki stołowe groszku<br>200 g żółtego sera,<br>1 jajko,<br>sól,<br>pieprz,<br>olej<br>Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.<br>Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.<br>Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego