Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
łyżki sosu chińskiego (patrz: Owoce i warzywa 3)
1 Małym nożem pokroić składniki na kawałki o wym. 7,5 x 0,5 cm.
2 Podgrzać wok na silnym ogniu. Wlać do środka olej i rozgrzać go. Potem dodać warzywa i smażyć przez 3 minuty, stale mieszając.
3 Sos wlać do woka i podgrzewać wszystko przez następna minutę albo do czasu, kiedy sos wypracuje.
Szef kuchni radzi
Zamiast woka możesz równie dobrze użyć do smażenia dużej patelni.

Duszenie
Aby udusić warzywa po chińsku, należy je najpierw krotko podsmażyć na oleju, cały czas mieszając (mogą być frytowane - smażone w głębokim tłuszczu lub gotowane
łyżki sosu chińskiego (patrz: Owoce i warzywa 3)<br>1 Małym nożem pokroić składniki na kawałki o wym. 7,5 x 0,5 cm.<br>2 Podgrzać wok na silnym ogniu. Wlać do środka olej i rozgrzać go. Potem dodać warzywa i smażyć przez 3 minuty, stale mieszając.<br>3 Sos wlać do woka i podgrzewać wszystko przez następna minutę albo do czasu, kiedy sos wypracuje.<br>Szef kuchni radzi<br>Zamiast woka możesz równie dobrze użyć do smażenia dużej patelni.<br>&lt;gap&gt;<br>Duszenie <br>Aby udusić warzywa po chińsku, należy je najpierw krotko podsmażyć na oleju, cały czas mieszając (mogą być frytowane - smażone w głębokim tłuszczu lub gotowane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego