Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
Po wyjęciu pierwszej partii, trzeba spróbować, panierka jeśli nie była zbyt rozwodniona powinna pokryć mięsko złoto-brązową skorupką a w środku powinno być już ugotowane. Wyjmując z woka przekłada się wyrób na sito dla osączenia z nadmiaru oleju, może wystygnąć bo później i tak to podgrzejemy. Teraz warzywka. Odlewamy z woka olej, zostawiając na dnie odrobinę. Wrzucamy paprykę i smażymy aż trochę zbrązowieje. Dodajemy "twarde" warzywa i krótko smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy aż cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest
Po wyjęciu pierwszej partii, trzeba spróbować, panierka jeśli nie była zbyt rozwodniona powinna pokryć mięsko złoto-brązową skorupką a w środku powinno być już ugotowane. Wyjmując z woka przekłada się wyrób na sito dla osączenia z nadmiaru oleju, może wystygnąć bo później i tak to podgrzejemy. Teraz warzywka. Odlewamy z woka olej, zostawiając na dnie odrobinę. Wrzucamy paprykę i smażymy aż trochę zbrązowieje. Dodajemy "twarde" warzywa i krótko smażymy mocno mieszając, (oryginalnie brokuły powinny być lekkochrupiące), można dodać odrobinę oleju w trakcie smażenia. Wrzucamy mięsko i dymkę, nadal mieszając smażymy aż cebulka zacznie pachnieć. Trzeba sprawdzić czy nie za dużo jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego