Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 39
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
pomyślałem po raz pierwszy - komuno, wróć do "Obrochtówki"!
Niezrażony, postanowiłem dać szansę rehabilitacji kucharzowi i z nadzieją czytałem plats á la carte: placek á la "Obrochtówka", zestaw surówek 20 zł, sznycel z jagnięcia, ryż pikantny, zestaw surówek 20 zł, baranina duszona z kością wg wagi - 8 zł/10 dkg, polędwica wołowa z jabłkami, frytki, chrzan za 24 zł, befsztyk wołowy z polędwicy po angielsku, pieczarki, frytki surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem
pomyślałem po raz pierwszy - komuno, wróć do "Obrochtówki"!<br>Niezrażony, postanowiłem dać szansę rehabilitacji kucharzowi i z nadzieją czytałem &lt;foreign&gt;plats á la carte&lt;/&gt;: placek á la "Obrochtówka", zestaw surówek 20 zł, sznycel z jagnięcia, ryż pikantny, zestaw surówek 20 zł, baranina duszona z kością wg wagi - 8 zł/10 dkg, polędwica wołowa z jabłkami, frytki, chrzan za 24 zł, befsztyk wołowy z polędwicy po angielsku, pieczarki, frytki surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego