Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.
Babeczki makowe
Składniki:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie wrzącą wodą, połączyć z masą z żółtek, dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia, wymieszać, jabłka opłukać, obrać ze skórki, zetrzeć na jarzynowej tarce z dużymi otworami, dodać do masy wraz z rozpuszczonym i ostudzonym masłem, na końcu delikatnie połączyć masę z pianą z białek, wymieszać, masę włożyć do foremek posmarowanych
masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.<br>Babeczki makowe<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie wrzącą wodą, połączyć z masą z żółtek, dodać kaszę mannę i proszek do pieczenia, wymieszać, jabłka opłukać, obrać ze skórki, zetrzeć na jarzynowej tarce z dużymi otworami, dodać do masy wraz z rozpuszczonym i ostudzonym masłem, na końcu delikatnie połączyć masę z pianą z białek, wymieszać, masę włożyć do foremek posmarowanych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego