z kapusty</>.<br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 2 jajka, 2 kostki bulionu drobiowego, łyżka kaszy kukurydzianej, 4 kromki czerstwej bulki, po szczypcie mielonego imbiru i gałki muszkatołowej, pieprz, sól, kilka gałązek natki.<br>Przygotowanie:<br>* Do garnka wlać litr wody i wrzucić kostki bulionowe. Do wrzącego rosołu wsypać, cały czas mieszając, kasze kukurydzianą, chwilę gotować.<br>* Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać do zupy i gotować, póki nie wypłyną na powierzchnię. Zupę doprawić do smaku szczyptą imbiru, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem.<br>* Czerstwą bulkę pokroić w kostkę, obsmażyć na suchej patelni lub upiec w