Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy handlowe
Rok: 1999
cytryny
2 cebule (najlepiej czerwone)
100 ml białego wytrawnego wina
100 g ryby wędzonej
200 g słodkiej śmietany
Po obrobieniu fileta ukształtować medaliony o średnicy 7 cm, każdy przekroić wzdłuż na pół. Posiekaną cebulę zalać winem i podsmażyć w masełku na małym ogniu. Wrzucić pokruszoną wędzoną rybę i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietany i dusić na małym ogniu. Na koniec sos przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny.
Warzywa pokroić w cienkie paseczki, dodać obrane krewetki i zagotować. Medaliony z łososia usmażyć na maśle, posolić i popieprzyć.
Na środek podgrzanego talerza wlać sos, położyć jedną połówkę medaliona, przykryć warzywami
cytryny<br>2 cebule (najlepiej czerwone)<br>100 ml białego wytrawnego wina <br>100 g ryby wędzonej<br>200 g słodkiej śmietany<br>Po obrobieniu fileta ukształtować medaliony o średnicy 7 cm, każdy przekroić wzdłuż na pół. Posiekaną cebulę zalać winem i podsmażyć w masełku na małym ogniu. Wrzucić pokruszoną wędzoną rybę i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietany i dusić na małym ogniu. Na koniec sos przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny.<br>Warzywa pokroić w cienkie paseczki, dodać obrane krewetki i zagotować. Medaliony z łososia usmażyć na maśle, posolić i popieprzyć.<br>Na środek podgrzanego talerza wlać sos, położyć jedną połówkę medaliona, przykryć warzywami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego