Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
5 kg) 1 godz.
średnie kurczaki
(1,5 - 2 kg) 1,5 godz.
duże kurczaki
(2 - 2,5 kg) 2 - 2,5 godz.
SOS DO PIECZENI
Upieczonego kurczaka przełożyć do innego naczynia i przykryć. Tłuszcz zmieszać z 1 - 2 łyżeczkami mąki. Mieszając, podgrzać. Dodać 200 ml bulionu i doprowadzić do wrzenia.
PRZYPRAWIANIE
Pod skórę na piersi włożyć dwie gałązki świeżego estragonu lub posmarować kurczaka masłem czosnkowym.
O czym warto pamiętać:
Plasterki pomarańczy włożyć do środka tuszki, a podczas pieczenia polewać ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.
Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go
5 kg) 1 godz.<br>średnie kurczaki<br>(1,5 - 2 kg) 1,5 godz.<br>duże kurczaki<br>(2 - 2,5 kg) 2 - 2,5 godz.<br>SOS DO PIECZENI<br>Upieczonego kurczaka przełożyć do innego naczynia i przykryć. Tłuszcz zmieszać z 1 - 2 łyżeczkami mąki. Mieszając, podgrzać. Dodać 200 ml bulionu i doprowadzić do wrzenia.<br>PRZYPRAWIANIE<br>Pod skórę na piersi włożyć dwie gałązki świeżego estragonu lub posmarować kurczaka masłem czosnkowym.<br>O czym warto pamiętać:<br>Plasterki pomarańczy włożyć do środka tuszki, a podczas pieczenia polewać ją sokiem pomarańczowym, wymieszanym z miodem.<br>Plastry boczku ułożyć na piersiach i udkach. W połowie pieczenia usunąć zrumieniony boczek. Podawać go
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego