Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
25 g (9 łyżeczek) żelatyny
150 ml skondensowanego słodkiego mleczka
1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez sitko.
2 Do masy dodać porto i wodę. Żelatynę namoczyć w 9 łyżkach wody. Zostawić na 5 minut. Nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać do uzyskania klarownego płynu. Wlać do owoców i zmieszać.
3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać do miseczek. Wstawić do lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.
4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić
25 g (9 łyżeczek) żelatyny<br>150 ml skondensowanego słodkiego mleczka<br>1 Cukier i czarne porzeczki podgrzewać w rondelku na małym ogniu, aż do rozgotowania owoców. Następnie przetrzeć masę przez sitko.<br>2 Do masy dodać porto i wodę. Żelatynę namoczyć w 9 łyżkach wody. Zostawić na 5 minut. Nie dopuszczając do wrzenia, podgrzewać do uzyskania klarownego płynu. Wlać do owoców i zmieszać.<br>3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać do miseczek. Wstawić do lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.<br>4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego