Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
ale warto spróbować. (sprawdźcie w domu).
Omlet
Składniki:
Jajka, smalec (olej), cebula, ser żółty, kawałki wędlin, mąka, przyprawy.
Ser żółty, pomidory, wędliny, cebulę kroimy w kostkę/paski.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulkę. Do rondelka wbijamy 5-6 jajek, wsypujemy pokrojone pomidory, wędliny, ser żółty, sól przyprawy. Dużą łyżkę mąki wsypujemy do szklanki dolewamy do połowy wodę, mieszamy aż nie będzie grudek. Rozrobioną mąkę wlewamy do rondelka i to wszystko mieszamy do uzyskania jednorodnej masy. Jak się cebulka przyrumieni masę wylewamy na patelnię i na małym ogniu smażymy aż prawie się zetnie w środku patelni ( tutaj trzeba trochę doświadczenia. Masa na
ale warto spróbować. (sprawdźcie w domu). <br>Omlet<br>Składniki:<br>Jajka, smalec (olej), cebula, ser żółty, kawałki wędlin, mąka, przyprawy. <br>Ser żółty, pomidory, wędliny, cebulę kroimy w kostkę/paski.<br>Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulkę. Do rondelka wbijamy 5-6 jajek, wsypujemy pokrojone pomidory, wędliny, ser żółty, sól przyprawy. Dużą łyżkę mąki wsypujemy do szklanki dolewamy do połowy wodę, mieszamy aż nie będzie grudek. Rozrobioną mąkę wlewamy do rondelka i to wszystko mieszamy do uzyskania jednorodnej masy. Jak się cebulka przyrumieni masę wylewamy na patelnię i na małym ogniu smażymy aż prawie się zetnie w środku patelni ( tutaj trzeba trochę doświadczenia. Masa na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego