Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rodzynki namoczyć w rumie, osączyć, pozostałe bakalie rozdrobnić, bakalie oprószyć mąką, na sicie otrząsnąć z nadmiaru mąki, masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, bakalie i pianę z białek, ostrożnie wymieszać, podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, piec 90-100 min w temperaturze 180oC, wyjąć z papierem, usunąć go po wystudzeniu, można połać lukrem, posypać orzechami.
Mus brzoskwiniowy
Składniki:

Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę
rodzynki namoczyć w rumie, osączyć, pozostałe bakalie rozdrobnić, bakalie oprószyć mąką, na sicie otrząsnąć z nadmiaru mąki, masło utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, bakalie i pianę z białek, ostrożnie wymieszać, podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, piec 90-100 min w temperaturze 180oC, wyjąć z papierem, usunąć go po wystudzeniu, można połać lukrem, posypać orzechami.<br>Mus brzoskwiniowy<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego