Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ze wszystkich stron na płycie kuchennej lub w piekarniku.
* Dodać umyte suszone grzyby razem z listkiem laurowym, tymiankiem, kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut.
* Ugotować makaron, odcedzić. Do czterech talerzy włożyć porcje makaronu, zaląc przecedzonym bulionem, posypać posiekaną natką. Odcedzone warzywa wykorzystać do sałatki.
***
Składniki:
30 dag kaszy perłowej, po 2 cebule i marchewki, 25 dag filetów rybnych, 2 łyżki posiekanej natki, po 3 łyżki masła i startego żółtego sera, szczypta mielonej papryki, 2 suszone grzyby, sól, pieprz, łyżka świeżych ziół.
Przygotowanie:
* Kaszę opłukać, osaczyć, wsypać do 0,75 l wrzące wody
ze wszystkich stron na płycie kuchennej lub w piekarniku.<br>* Dodać umyte suszone grzyby razem z listkiem laurowym, tymiankiem, kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut.<br>* Ugotować makaron, odcedzić. Do czterech talerzy włożyć porcje makaronu, zaląc przecedzonym bulionem, posypać posiekaną natką. Odcedzone warzywa wykorzystać do sałatki.<br>***<br>Składniki:<br>30 dag kaszy perłowej, po 2 cebule i marchewki, 25 dag filetów rybnych, 2 łyżki posiekanej natki, po 3 łyżki masła i startego żółtego sera, szczypta mielonej papryki, 2 suszone grzyby, sól, pieprz, łyżka świeżych ziół.<br>Przygotowanie: <br>* Kaszę opłukać, osaczyć, wsypać do 0,75 l wrzące wody
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego