Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
olej na dużej patelni i wyłóż nań kawałki cytryny, posiekaną zieleninę, dodaj cebulę i mieszając, podsmaż na mocnym ogniu około 3-4 minut. Następnie dodaj łyżkę stołową gęstego przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszaj, smaż jeszcze chwilę.
Włóż na patelnię przygotowane kawałki ryby, przykryj, zmniejsz ogień i duś do miękkości. Następnie wyłącz ogień, ale pozostaw przykrytą patelnie jeszcze 3-4 minuty.
Gotową potrawę wyłóż a podgrzany półmisek, polej sosem powstałym podczas smażenia. Gulasz rybny doskonale smakuje z ziemniakami puree i surówką z kapusty lub kiszonych ogórków.
RADA: ryba będzie bardziej apetyczna i nie rozpadnie się podczas smażenia, jeśli wcześniej opanierujesz ją w
olej na dużej patelni i wyłóż nań kawałki cytryny, posiekaną zieleninę, dodaj cebulę i mieszając, podsmaż na mocnym ogniu około 3-4 minut. Następnie dodaj łyżkę stołową gęstego przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszaj, smaż jeszcze chwilę.<br>Włóż na patelnię przygotowane kawałki ryby, przykryj, zmniejsz ogień i duś do miękkości. Następnie wyłącz ogień, ale pozostaw przykrytą patelnie jeszcze 3-4 minuty.<br>Gotową potrawę wyłóż a podgrzany półmisek, polej sosem powstałym podczas smażenia. Gulasz rybny doskonale smakuje z ziemniakami puree i surówką z kapusty lub kiszonych ogórków.<br>RADA: ryba będzie bardziej apetyczna i nie rozpadnie się podczas smażenia, jeśli wcześniej opanierujesz ją w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego