Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.
Gulasz z piwem
SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:

Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.
Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min. Wlać piwo i wino, a jeśli gulasz jest zbyt gęsty dodać jeszcze trochę rosołu lub wody. Gotować
warzywa warto wrzucać do wrzątku bez rozmrażania. Dzięki temu zachowują jędrność oraz nie tracą witamin i wartości odżywczych.<br>Gulasz z piwem<br>SKŁADNIKI NA 6-8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Słoninę pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.<br>Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min. Wlać piwo i wino, a jeśli gulasz jest zbyt gęsty dodać jeszcze trochę rosołu lub wody. Gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego