Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jego portret jako kulinarnego bezguścia. Zauważ, Calogero zadaje Mimi pytanie, na które świadomie może odpowiedzieć tylko wyrafinowany smakosz. Mimi wypowiada pewnie, jak gdyby ten problem miał już od dawna przemyślany, ale zaraz potem posypuje spaghetti parmezanem.
JM: I to jest już to, czego robić nie powinien?
TC-B: W żadnym wypadku! Połączenie parmezanu z rybą lub owocami morza to świętokradztwo. Są ludzie, którzy uważają, ze ta reguła dotyczy nie tylko ryb, lecz również grzybów. dla nich tagliatelle z grzybami i parmezanem to połączenie niedopuszczalne. Ale jestem tu bardziej tolerancyjna, uważam, że można tak lub tak.
JM: I Włosi w lot rozumieją
jego portret jako kulinarnego bezguścia. Zauważ, Calogero zadaje Mimi pytanie, na które świadomie może odpowiedzieć tylko wyrafinowany smakosz. Mimi wypowiada pewnie, jak gdyby ten problem miał już od dawna przemyślany, ale zaraz potem posypuje spaghetti parmezanem.<br>JM: I to jest już to, czego robić nie powinien?<br>TC-B: W żadnym wypadku! Połączenie parmezanu z rybą lub owocami morza to świętokradztwo. Są ludzie, którzy uważają, ze ta reguła dotyczy nie tylko ryb, lecz również grzybów. dla nich tagliatelle z grzybami i parmezanem to połączenie niedopuszczalne. Ale jestem tu bardziej tolerancyjna, uważam, że można tak lub tak.<br>JM: I Włosi w lot rozumieją
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego