Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
i dodatków mineralnych. Na podstawie uzyskanych współczynników strawności i składu chemicznego wyliczono zawartość białka ogólnego strawnego oraz wartość energetyczną koncentratów, stosując równanie Scheimanna [1971].

3.3. Wprowadzenie koncentratów rzepakowo-bobikowych do mieszanek
pełnoporcjowych dla świń
W drugim etapie badań oceniano efektywność skarmiania mieszanek PP-grower, PT-1 i PT-2 wyprodukowanych z koncentratów rzepakowo-bobikowych na tle mieszanek kontrolnych. Przeprowadzono trzy doświadczenia żywieniowe, w tym: dwa pierwsze na fermie doświadczalnej Centralnego Laboratorium Przemysłu Paszowego w Snopkowie, a trzecie na fermie towarowej Państwowego Przedsiębiorstwa Gospodarki Rolnej w Barcianach (woj. olsztyńskie). W Mieszalni Pasz tego gospodarstwa wyprodukowane były wszystkie mieszanki doświadczalne. Przed rozpoczęciem
i dodatków mineralnych. Na podstawie uzyskanych współczynników strawności i składu chemicznego wyliczono zawartość białka ogólnego strawnego oraz wartość energetyczną koncentratów, stosując równanie Scheimanna [1971].<br><br>&lt;tit1&gt;3.3. Wprowadzenie koncentratów rzepakowo-bobikowych do mieszanek<br>pełnoporcjowych dla świń&lt;/&gt;<br>W drugim etapie badań oceniano efektywność skarmiania mieszanek PP-grower, PT-1 i PT-2 wyprodukowanych z koncentratów rzepakowo-bobikowych na tle mieszanek kontrolnych. Przeprowadzono trzy doświadczenia żywieniowe, w tym: dwa pierwsze na fermie doświadczalnej Centralnego Laboratorium Przemysłu Paszowego w Snopkowie, a trzecie na fermie towarowej Państwowego Przedsiębiorstwa Gospodarki Rolnej &lt;page nr=30&gt; w Barcianach (woj. olsztyńskie). W Mieszalni Pasz tego gospodarstwa wyprodukowane były wszystkie mieszanki doświadczalne. Przed rozpoczęciem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego