Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1 i 1/2 szklanki cukru, 30 dag mąki, 5 łyżek mleka, 5 jajek, 1/2 proszku do pieczenia, 25 dag kremówki, 2 łyżki żelatyny, sok z cytryny, 1 kg twarogu, galaretka, 2 kg owoców mieszanych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Masło, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. Piecz 20 min w temperaturze 200oC.
2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.

Sernik tęczowy
(BEZ PIECZENIA)
Produkty n 20 porcji:
6 serków homogenizowanych, 5 żółtek
1 i 1/2 szklanki cukru, 30 dag mąki, 5 łyżek mleka, 5 jajek, 1/2 proszku do pieczenia, 25 dag kremówki, 2 łyżki żelatyny, sok z cytryny, 1 kg twarogu, galaretka, 2 kg owoców mieszanych<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Masło, 1 szklankę cukru, jajka, mąkę, mleko i proszek do pieczenia wyrób. Piecz 20 min w temperaturze 200oC.<br>2. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i bitą śmietanę. Posmaruj ciasto i wstaw je na 4 godz. do lodówki. Ozdób owocami, polej gęstniejącą galaretką.<br>&lt;gap&gt;<br>Sernik tęczowy<br>(BEZ PIECZENIA)<br>Produkty n 20 porcji:<br>6 serków homogenizowanych, 5 żółtek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego