Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej słodkiej papryki.
* Dusić razem na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Posypać posiekaną natką. Bigos podawać z ciemnym pieczywem.
Nasza rada
Jeśli dodajesz do potrawy wątróbkę, uprzednio namocz ją w mleku, wtedy będzie smaczniejsza. Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.
Żurek z maślanki lub serwatki,
pilaw z wątróbkami drobiowymi
* Czas przygotowania zupy 15 minut
* Czas przygotowania II dania 40 minut
Składniki: 4 ziemniaki, 2 szklanki maślanki, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśniej śmietany, kostka bulionowa, szczypta suszonego majeranku, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2
ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej słodkiej papryki.<br>* Dusić razem na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Posypać posiekaną natką. Bigos podawać z ciemnym pieczywem.<br>Nasza rada<br>Jeśli dodajesz do potrawy wątróbkę, uprzednio namocz ją w mleku, wtedy będzie smaczniejsza. Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.<br>&lt;name type="prod"&gt;Żurek z maślanki lub serwatki&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;pilaw z wątróbkami drobiowymi&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 4 ziemniaki, 2 szklanki maślanki, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśniej śmietany, kostka bulionowa, szczypta suszonego majeranku, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego