ilością wody koncentrat pomidorowy oraz szczyptę mielonej słodkiej papryki.<br>* Dusić razem na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Posypać posiekaną natką. Bigos podawać z ciemnym pieczywem.<br>Nasza rada<br>Jeśli dodajesz do potrawy wątróbkę, uprzednio namocz ją w mleku, wtedy będzie smaczniejsza. Do potrawy dodaj sól dopiero wtedy, gdy wątróbka będzie wystarczająco miękka.<br><name type="prod">Żurek z maślanki lub serwatki</>,<br><name type="prod">pilaw z wątróbkami drobiowymi</><br>* Czas przygotowania zupy 15 minut<br>* Czas przygotowania II dania 40 minut<br>Składniki: 4 ziemniaki, 2 szklanki maślanki, 2 łyżki mąki, 4 łyżki kwaśniej śmietany, kostka bulionowa, szczypta suszonego majeranku, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać je 2