Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
ugotowanych i przetartych ziemniaków, szklanka mąki, łyżka masła, 2 jajka i 2 żółtka, sól, olej do smażenia
Tuszkę umyć, osuszyć, odciąć szyję i czubki skrzydełek. Osolić wewnątrz i z zewnątrz, wstawić do lodówki.
Z odkrojonych części gęsi i oczyszczonych warzyw ugotować wywar. Kaszę opłukać, rozetrzeć z białkiem, wstawić do piekarnika, wysuszyć.
Wywar przecedzić, odparować do objętości 3 szklanek, wsypać kaszę, osolić, zamieszać i gotować. Gdy płyn wsiąknie, kaszę postawić pod przykryciem na płytce na ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, wsypać koperek, wystudzić. Kaszą nadziać gęś. Otwory zaszyć.
Gęś włożyć do brytfanki, nalewając na dno kilka łyżek piwa. Piec podlewając piwem
ugotowanych i przetartych ziemniaków, szklanka mąki, łyżka masła, 2 jajka i 2 żółtka, sól, olej do smażenia<br>Tuszkę umyć, osuszyć, odciąć szyję i czubki skrzydełek. Osolić wewnątrz i z zewnątrz, wstawić do lodówki.<br>Z odkrojonych części gęsi i oczyszczonych warzyw ugotować wywar. Kaszę opłukać, rozetrzeć z białkiem, wstawić do piekarnika, wysuszyć.<br>Wywar przecedzić, odparować do objętości 3 szklanek, wsypać kaszę, osolić, zamieszać i gotować. Gdy płyn wsiąknie, kaszę postawić pod przykryciem na płytce na ok. 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, wsypać koperek, wystudzić. Kaszą nadziać gęś. Otwory zaszyć.<br>Gęś włożyć do brytfanki, nalewając na dno kilka łyżek piwa. Piec podlewając piwem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego