Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
najgorszego rodzaju snobizm. Zachowaniu przestrzeni służy metoda kolejnego serwowania potraw, poczynając od przekąsek. Nie należy ustawiać wszystkiego na stole. Doskonale można się wyręczyć pomocniczym stolikiem lub meblem do tego przystosowanym, a przekąski podawać kolejno.
Obrus - najczęściej biały - musi być idealnie czysty, bo nawet mało widoczny ślad plamy jest - jak powiadają wytrawne gospodynie - plamą na honorze pani domu. Praktyczniej podłożyć pod obrus sukno, cienki koc, obrus plastikowy lub ceratę o rozmiarze odpowiednio mniejszym; tym sposobem oszczędza się politurę. Obrus musi być nie tylko idealnie czysty, ale i idealnie gładki, bez śladów załamań po żelazku. Doskonale wyprasowany, powinien być położony na stole tak
najgorszego rodzaju snobizm. Zachowaniu przestrzeni służy metoda kolejnego serwowania potraw, poczynając od przekąsek. Nie należy ustawiać wszystkiego na stole. Doskonale można się wyręczyć pomocniczym stolikiem lub meblem do tego przystosowanym, a przekąski podawać kolejno.<br>Obrus - najczęściej biały - musi być idealnie czysty, bo nawet mało widoczny ślad plamy jest - jak powiadają wytrawne gospodynie - plamą na honorze pani domu. Praktyczniej podłożyć pod obrus sukno, cienki koc, obrus plastikowy lub ceratę o rozmiarze odpowiednio mniejszym; tym sposobem oszczędza się politurę. Obrus musi być nie tylko idealnie czysty, ale i idealnie gładki, bez śladów załamań po żelazku. Doskonale wyprasowany, powinien być położony na stole tak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego