Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.
RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub pergaminu, zdejmując
wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.<br>RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub pergaminu, zdejmując
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego