Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z aromatem kurczaka, pieczonego na ruszcie. Przed pieczeniem mięso należy zamarynować w oliwie z oliwek, wymieszanej z ziołami. Można je natrzeć rozmarynem.
KURCZAK NA OSTRO
PRZYGOTOWANIE: 5 MIN + CZAS MARYNOWANIA
PIECZENIE: 20 - 25 MIN
SKŁADNIKI
4 - 6 porcji kurczaka
1 łyżka mielonej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 drobno posiekany ząbek czosnku
pół łyżeczki soli
1 łyżka francuskiej musztardy
75 g miękkiego masła
1 łyżeczka cukru
szczypta chili
1 Z porcji kurczaka zdjąć skórkę i nakłuć mięso widelcem. Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kawałki kurczaka marynatą. Przykryte, wstawić do lodówki na 24 godziny.
2 Porcje kurczaka ułożyć na blasze. Piec je przez
z aromatem kurczaka, pieczonego na ruszcie. Przed pieczeniem mięso należy zamarynować w oliwie z oliwek, wymieszanej z ziołami. Można je natrzeć rozmarynem.<br>KURCZAK NA OSTRO<br>PRZYGOTOWANIE: 5 MIN + CZAS MARYNOWANIA<br>PIECZENIE: 20 - 25 MIN<br>SKŁADNIKI<br>4 - 6 porcji kurczaka<br>1 łyżka mielonej papryki<br>2 łyżki koncentratu pomidorowego<br>1 drobno posiekany ząbek czosnku<br>pół łyżeczki soli<br>1 łyżka francuskiej musztardy<br>75 g miękkiego masła<br>1 łyżeczka cukru<br>szczypta chili<br>1 Z porcji kurczaka zdjąć skórkę i nakłuć mięso widelcem. Wymieszać wszystkie składniki i natrzeć kawałki kurczaka marynatą. Przykryte, wstawić do lodówki na 24 godziny.<br>2 Porcje kurczaka ułożyć na blasze. Piec je przez
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego