Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
śmietany
Kawałek chudej cielęciny bez kości dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Słoninę pokrój w cieniutkie paseczki i naszpikuj nią mięso, a następnie natrzyj je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Jeśli chcesz, by pieczeń miała bardziej wyrazisty smak i aromat, możesz gdzieniegdzie powtykać w mięso pokrojone ząbki czosnku. Rozgrzej masło na patelni i do zrumienienia podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Obrana marchewkę pokrój w słupki, kalafior podziel na różyczki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim marchewkę, osączony groszek i podsmażone mięso wraz z tłuszczem, na wierzchu rozłóż różyczki kalafiora. Zalej niewielką ilością dowolnego bulionu
śmietany<br>Kawałek chudej cielęciny bez kości dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Słoninę pokrój w cieniutkie paseczki i naszpikuj nią mięso, a następnie natrzyj je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Jeśli chcesz, by pieczeń miała bardziej wyrazisty smak i aromat, możesz gdzieniegdzie powtykać w mięso pokrojone ząbki czosnku. Rozgrzej masło na patelni i do zrumienienia podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Obrana marchewkę pokrój w słupki, kalafior podziel na różyczki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim marchewkę, osączony groszek i podsmażone mięso wraz z tłuszczem, na wierzchu rozłóż różyczki kalafiora. Zalej niewielką ilością dowolnego bulionu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego