mąki,<br>0,5 szklanki śmietany,<br>szczypta gałki muszkatołowej,<br>sól, pieprz do smaku<br>rozgrzej piekarnik. Umyte i osączone brokuły podziel na mniejsze różyczki i ułóż w salaterce. Dodaj olej, śmietanę, pokruszony twaróg, rozkłócone jajka, mąkę i gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku i jeszcze raz wymieszaj.<br>Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i posyp kaszą manną. Przełóż do niego brokuły z twarogiem, z wierzchu posyp startym żółtym serem (najlepiej lekko pikantnym) i wstaw do piekarnika na około 50 minut, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.<br>Przygotuj sos. W małym rondelku roztop masło, dodaj mąkę i starannie wymieszaj na jednolitą