Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
szpinaku
25 g masła
25 g (2,5 łyżki) mąki
sól i pieprz do smaku
pół łyżeczki musztardy
4 jaja
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Blachę ułożyć na środkowym poziomie. Wysokie naczynie na suflet o pojemności 0,5 l posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Łososia ułożyć w płytkim żaroodpornym naczyniu i wlać do niego 150 ml mleka, tak by zakryć rybę do połowy. Dodać listek laurowy, cebulę, pieprz, przykryć i piec w piekarniku 30 minut. Po upieczeniu przelać mleko przez sitko do innego naczynia i odstawić na bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić.
2 Liście szpinaku wypłukać i
szpinaku<br>25 g masła<br>25 g (2,5 łyżki) mąki<br>sól i pieprz do smaku<br>pół łyżeczki musztardy<br>4 jaja<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200oC. Blachę ułożyć na środkowym poziomie. Wysokie naczynie na suflet o pojemności 0,5 l posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Łososia ułożyć w płytkim żaroodpornym naczyniu i wlać do niego 150 ml mleka, tak by zakryć rybę do połowy. Dodać listek laurowy, cebulę, pieprz, przykryć i piec w piekarniku 30 minut. Po upieczeniu przelać mleko przez sitko do innego naczynia i odstawić na bok. Rybę rozdrobnić widelcem i również odstawić. <br>2 Liście szpinaku wypłukać i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego