Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wyjmowaniu. Dlatego trzeba gotować je na średnim ogniu w bardzo dużej ilości wody z dodatkiem oleju, jeśli nie mamy dość dużego garnka - na raty. Wyjmujemy lasagne z wody po jednej, a potem wykładamy na rozłożone wilgotne ściereczki. Na wszelki wypadek lepiej ugotować dwa, trzy płaty więcej, bo nawet zawodowym kucharzom zdarza się uszkodzić ciasto.
Najprostszą metodą wydaje się namaczanie płatów w zimnej wodzie. Wyjmujemy je, gdy tylko nieco zmiękną, i rozkładamy na ściereczkach. Do tak przygotowanych lasagne trzeba użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych.
Płaty makaronu na canelloni i rolady zawsze gotujemy, muszą bowiem być miękkie
wyjmowaniu. Dlatego trzeba gotować je na średnim ogniu w bardzo dużej ilości wody z dodatkiem oleju, jeśli nie mamy dość dużego garnka - na raty. Wyjmujemy lasagne z wody po jednej, a potem wykładamy na rozłożone wilgotne ściereczki. Na wszelki wypadek lepiej ugotować dwa, trzy płaty więcej, bo nawet zawodowym kucharzom zdarza się uszkodzić ciasto.<br>Najprostszą metodą wydaje się namaczanie płatów w zimnej wodzie. Wyjmujemy je, gdy tylko nieco zmiękną, i rozkładamy na ściereczkach. Do tak przygotowanych lasagne trzeba użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych.<br>Płaty makaronu na canelloni i rolady zawsze gotujemy, muszą bowiem być miękkie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego