Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
masła,
4 duże marchewki,
1 kalafior,
szklanka groszku konserwowego,
sól i pieprz do smaku,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki śmietany
Kawałek chudej cielęciny bez kości dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Słoninę pokrój w cieniutkie paseczki i naszpikuj nią mięso, a następnie natrzyj je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Jeśli chcesz, by pieczeń miała bardziej wyrazisty smak i aromat, możesz gdzieniegdzie powtykać w mięso pokrojone ząbki czosnku. Rozgrzej masło na patelni i do zrumienienia podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Obrana marchewkę pokrój w słupki, kalafior podziel na różyczki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim marchewkę
masła,<br>4 duże marchewki,<br>1 kalafior,<br>szklanka groszku konserwowego,<br>sól i pieprz do smaku,<br>2 ząbki czosnku,<br>3 łyżki śmietany<br>Kawałek chudej cielęciny bez kości dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Słoninę pokrój w cieniutkie paseczki i naszpikuj nią mięso, a następnie natrzyj je solą i pieprzem ze wszystkich stron. Jeśli chcesz, by pieczeń miała bardziej wyrazisty smak i aromat, możesz gdzieniegdzie powtykać w mięso pokrojone ząbki czosnku. Rozgrzej masło na patelni i do zrumienienia podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Obrana marchewkę pokrój w słupki, kalafior podziel na różyczki. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim marchewkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego