Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wędzonego boczku lub słoniny,
50 g masła,
1 cebul,
5 ziarenek czarnego pieprzu,
odrobin mąki,
3-4 łyżki stołowe wytrawnego białego wina,
1 cytryn
Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.
Słoninę lub boczek pokrój w cienkie długie paseczki i naszpikuj nimi serca.
Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania
wędzonego boczku lub słoniny,<br>50 g masła,<br>1 cebul,<br>5 ziarenek czarnego pieprzu,<br>odrobin mąki,<br>3-4 łyżki stołowe wytrawnego białego wina,<br>1 cytryn<br>Serca oczyść z błon i dokładnie umyj, a następnie ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.<br>Słoninę lub boczek pokrój w cienkie długie paseczki i naszpikuj nimi serca.<br>Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego