Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 39
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem więc podać zawijaniec podhalański z kopytkami i buraczki zasmażane za jedyne 16 zł.
Kucharz szóstym zmysłem wyczuł szansę, jaką mu dałem i zrehabilitował się w dwójnasób. W rulon delikatnego, mielonego mięsa jagnięcego zawinął wędzony boczek z grzybami, duszoną cebulą i oprószył go tartym serem. Wraz z klasycznymi kopytkami i gęstym sosem stanowiło to wystarczające zadośćuczynienie dla mego żołądka.
Dla takiego malkontenta jak ja, była to jednak
surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem więc podać &lt;orig&gt;zawijaniec&lt;/&gt; podhalański z kopytkami i buraczki zasmażane za jedyne 16 zł.<br>Kucharz szóstym zmysłem wyczuł szansę, jaką mu dałem i zrehabilitował się w dwójnasób. W rulon delikatnego, mielonego mięsa jagnięcego zawinął wędzony boczek z grzybami, duszoną cebulą i oprószył go tartym serem. Wraz z klasycznymi kopytkami i gęstym sosem stanowiło to wystarczające zadośćuczynienie dla mego żołądka.<br>Dla takiego malkontenta jak ja, była to jednak
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego