z udźca lub łopatki cielęcej, 50 g ugotowanych grzybów suszonych, gałązka selera naciowego, 2 łyżki masła, łyżka mąki, sól selerowa, pieprz, sól, 3/4 szklanki białego wina, łyżka cukru<br>Seler i mięso umyć. Cielęcinę osuszyć, lekko zbić. Posolić solą selerową.<br>Grzyby pokroić w plastry, razem z selerem rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, obwiązać nicią. Obrumienić na mocno rozgrzanej łyżce masła. Wstawić do piekarnika i piec, podlewając winem.<br>Cukier upalić na suchej patelni, rozprowadzić łyżka wody. Z reszty masła i maki zrobić rumianą zasmażkę, rozprowadzić sosem z pieczenia mięsa, doprawić solą, pieprzem i karmelem,, wlać do brytfanki i z mięsem.<br>Mięso