Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dziennik Polski
Nr: 14/7
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 1998
lat później, z dyplomem w kieszeni, wylądował na studiach doktoranckich w Krakowie. Poczuł się u siebie, zwłaszcza w "Piwnicy pod Baranami" i "Rotundzie".
Skąd tedy wzięła się na obrzeżach Krakowa restauracja "U Ziyada"? A stąd, że Ziyad Raoof, ze swym egzotycznym pochodzeniem, nie miał szans na praktykę w polskim sądzie. Bez zastanowienia wydzierżawił lokal gastronomiczny, malowniczo górujący nad doliną Wisły. Dziś jest właścicielem jedynej w mieście restauracji kurdyjskiej. Kupił też w podkrakowskich Tomaszowicach dwór Odrowążów-Pieniążków. W folwarku, w którym do niedawna stały dworskie chlewnie, wyłaniają się zarysy centrum konferencyjno-rekreacyjnego, które otworzy podwoje za dwa lata.

Kuchnia obfitująca w sekrety

Ma
lat później, z dyplomem w kieszeni, wylądował na studiach doktoranckich w Krakowie. Poczuł się u siebie, zwłaszcza w "Piwnicy pod Baranami" i "Rotundzie".<br>Skąd tedy wzięła się na obrzeżach Krakowa restauracja "U Ziyada"? A stąd, że Ziyad Raoof, ze swym egzotycznym pochodzeniem, nie miał szans na praktykę w polskim sądzie. Bez zastanowienia wydzierżawił lokal gastronomiczny, malowniczo górujący nad doliną Wisły. Dziś jest właścicielem jedynej w mieście restauracji kurdyjskiej. Kupił też w podkrakowskich Tomaszowicach dwór Odrowążów-Pieniążków. W folwarku, w którym do niedawna stały dworskie chlewnie, wyłaniają się zarysy centrum konferencyjno-rekreacyjnego, które otworzy podwoje za dwa lata.<br><br>&lt;tit&gt;Kuchnia obfitująca w sekrety&lt;/&gt;<br><br>Ma
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego