Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pochodzi z Chin, gdzie używa się go do smażenia, pieczenia w oleju i gotowania. W woku można przyrządzać wszystko. Właściwie we wszystkich krajach azjatyckich wok znajduje zastosowanie zarówno w domowej kuchni, jak i na bazarach. Można w nim niemal wszystko przygotować na świeżo, z przyprawami i na gorąco.
Agra Tandoori Curry. W kuchni indyjskiej tandoori to potrwa z kawałków kurczaka, podawana jako kebab lub na cienkim pieczywie, pieczona w glinianym piecu, tzw. tandoor.
Przed pieczeniem, kurczaka marynuje się w aromatycznej zlewie z jogurtu z dodatkiem przypraw. Do marynaty dodaje się czerwony barwnik, który nadaje mięsu klasyczną pomarańczowo-czerwoną barwę.
Bomby curry
pochodzi z Chin, gdzie używa się go do smażenia, pieczenia w oleju i gotowania. W woku można przyrządzać wszystko. Właściwie we wszystkich krajach azjatyckich wok znajduje zastosowanie zarówno w domowej kuchni, jak i na bazarach. Można w nim niemal wszystko przygotować na świeżo, z przyprawami i na gorąco.<br>Agra Tandoori Curry. W kuchni indyjskiej tandoori to potrwa z kawałków kurczaka, podawana jako kebab lub na cienkim pieczywie, pieczona w glinianym piecu, tzw. tandoor.<br>Przed pieczeniem, kurczaka marynuje się w aromatycznej zlewie z jogurtu z dodatkiem przypraw. Do marynaty dodaje się czerwony barwnik, który nadaje mięsu klasyczną pomarańczowo-czerwoną barwę.<br>Bomby curry
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego