Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
i jeść z takim namaszczeniem, jakby miał być to ostatni chleb w Twoim życiu. Nie licząc tych pakowanych w worki foliowe o przedłużonym terminie spożycia. Pomyśl o tych, którzy nawet tego go nie mają.

Wczuj się w klimat...
Na Huculszczyźnie, w Bieszczadach, w Czarnochorze stanowił często jedyny posiłek na przednówku. Jeśli był. Kiedyś samemu wypiekano chleb. Prawdziwy chleb. W prawdziwych chlebowych piecach. Za dnia piec służył do wypieku, w nocy do spania. Dziś - cóż dziś, palniki i kratki strasznie wrzynają się w place.
Statystyka
Czas przygotowania: 2 godziny + kawałek.
Ilość ugoszczonych osób: zależy ile pajd możesz zjeść z kilogramowego chleba... .
Składniki
Mąka
i jeść z takim namaszczeniem, jakby miał być to ostatni chleb w Twoim życiu. Nie licząc tych pakowanych w worki foliowe o przedłużonym terminie spożycia. Pomyśl o tych, którzy nawet tego go nie mają. <br><br>Wczuj się w klimat...<br>Na Huculszczyźnie, w Bieszczadach, w Czarnochorze stanowił często jedyny posiłek na przednówku. Jeśli był. Kiedyś samemu wypiekano chleb. Prawdziwy chleb. W prawdziwych chlebowych piecach. Za dnia piec służył do wypieku, w nocy do spania. Dziś - cóż dziś, palniki i kratki strasznie wrzynają się w place.<br>Statystyka<br>Czas przygotowania: 2 godziny + kawałek.<br>Ilość ugoszczonych osób: zależy ile pajd możesz zjeść z kilogramowego chleba... .<br>Składniki<br>Mąka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego